Drijvende zonnepanelen

request a quote

Drijvende zonnepanelen: ontdek Profloating

We zitten middenin een energietransitie. Een toekomst zonder fossiele brandstoffen, maar met duurzame energiebronnen. En aangezien de urgentie voelbaar is, zien wij deze transitie liever sneller dan langzamer gebeuren! Om deze transitie mogelijk te maken is de overstap naar zonne-energie essentieel. Het opwekken hiervan door middel van drijvende zonnepanelen is dé oplossing. In de volgende blog leest u hier meer over.

Wat zijn drijvende zonnepanelen?

Meer zonne-energie dus. We hebben alleen een klein probleem, de ruimte om zonne-energie op te wekken is beperkt. Maar bij Profloating denken wij niet in problemen, maar in oplossingen. Samen met onze experts hebben wij drijvende zonnepanelen ontwikkeld, die dus niet op land gemonteerd worden, maar op water! Drijvende zonnepanelen helpen bij het grootschalig produceren van groene energie. Hierdoor wordt er dus nuttig gebruik gemaakt van ongebruikt wateroppervlak. De zonnepanelen drijven op modulaire ‘bootjes’ op het water -bij ons drijvers genoemd - en wekken zo energie op.

Hoe werken drijvende zonnepanelen?

Drijvende zonnepanelen worden zorgvuldig geïnstalleerd op het water. Het modulaire design zorgt ervoor dat er op iedere locatie gebouwd kan worden. Maar zoals iedereen weet kan water erg krachtig en onvoorspelbaar zijn. Om deze reden hebben wij bij Profloating een uniek ankersysteem ontwikkeld. Door het gebruik van elastische componenten - voor ieder project opmaat gemaakt - verhogen wij de levensduur van onze drijvende zonnepanelen. Daarnaast zijn onze zonneparken op het water gemakkelijk te bouwen. Dat scheelt weer in de arbeidskrachten en -kosten! Zodra de drijvende zonnepanelen geïnstalleerd zijn, kan er groene stroom opgewekt worden. Omdat we onze klanten als partners beschouwen, gaan wij een langdurige samenwerking aan voor een optimalisatie van de drijvende zonnepanelen. Hoe meer groene energie we samen kunnen opwekken, hoe beter!

Zon op water met drijvende zonnepanelen

Drijvende zonnepanelen zijn niet alleen gunstig voor efficiënt ruimtegebruik, maar ook voor efficiënte energieopwekking! De zonnepanelen op water hebben een koelend effect op de panelen, wat meer stroom oplevert. Daarnaast is dit gunstig voor het water. Het voorkomt verdamping van water en het water klimaat is beter voor de water vegetatie. Hier wordt nog veel onderzoek naar gedaan, en wij nemen hier deel aan. Juist deze jonge markt snelle innovatie en heeft de potentie flink te groeien.

Welke locaties zijn geschikt voor drijvende zonnepanelen?

Onze drijvende zonnepanelen zijn geschikt voor allerlei locaties. Omdat de overstap naar duurzame energie helaas nog traag gaat, streven wij ernaar zo slim mogelijk na te denken over ruimtes voor het opwekken van groene energie. Het begon allemaal met de drijvende boerderij in Rotterdam. Hier liggen 170 drijvende zonnepanelen op binnenwater die ervoor zorgen dat deze boerderij energie neutraal te werk kan gaan. Dit is niet het enige voorbeeld, we plaatsen bijvoorbeeld ook zonnepanelen op waterbassins, meren en hydro dammen. Ook locaties waar al veel bedrijvigheid plaatsvindt zijn gunstig vanwege het lopende vergunningstraject. Daarnaast hebben deze locaties veel stroom nodig, wat deze drijvende zonnepanelen kunnen opwekken. Zoals u hebt gemerkt grijpen wij elk stukje ‘leegstaand’ water aan voor het plaatsen van drijvende zonnepanelen. Voordat we beginnen met plaatsen, maken we eerst een technisch en doordacht plan samen met u.

De voordelen van drijvende zonnepanelen

Groene energie opwekken door middel van drijvende zonnepanelen heeft talloze voordelen. Om hierover een duidelijk beeld te schetsen, staan ze hier opgesomd:

✔️ MinderCO2: Leven van duurzame energie betekent meteen dat u minder CO2 uitstoot.Verklein hiermee uw ecologische voetafdruk.

✔️ Meerruimte: Drijvende zonnepanelen op water nemen geen kostbare ruimte in. Dit betekent dat er meer ruimte overblijft voor andere belangrijke zaken.

✔️ Meerenergie: Zon op water levert meer energie op dan zon op land! Drijvende zonnepanelen zijn daarom zeer efficiënt.

✔️ Vooroplopen: Samen met ons koploper worden in de energietransitie? Wij benaderen onze klanten als partners, omdat wij geloven in duurzame samenwerking.

✔️ Bespaar geld: De huidige energietarieven zijn niet alleen voelbaar bij de consument, maar ook in het bedrijfsleven. Het wordt tijd om na te denken over duurzamere vormen van energie om kosten te besparen.

Waarom Profloating?

Samen met onze experts slaan wij de handen ineen om u van drijvende zonnepanelen te voorzien. Wij streven naar hoge kwaliteit en veiligheid van onze producten. Profloating groeit hard en we hopen samen met u snelle stappen te zetten in de energietransitie. Wij geloven dat drijvende zonnepanelen een unieke oplossing zijn in de zoektocht naar duurzame energiebronnen. Helpt u mee om in 2050 CO2 neutraal te worden? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende offerte!

Nieuwsgierigheid geprikkeld?

Neem contact op met onze experts voor meer informatie

0174 715 800info@profloating.nl