Zonnepanelen op water

request a quote

Zonnepanelen op water: Duurzaam en efficiënt

De populariteit van zonnepanelen is sterk aan het toenemen. Dit is niet zo gek als u kijkt naar de voordelen van duurzame energie ten opzichte van fossiele brandstoffen. Bovendien zitten we midden ineen energietransitie en is de urgentie voelbaar. Bij zonnepanelen denkt u vast aan zonnepanelen geïnstalleerd op daken of in uitgestrekte weilanden. Maar wist u dat zonnepanelen op water ook een manier is om duurzame energie op te wekken?

Waarom zonnepanelen op water?

We moeten meer duurzame energie opwekken om de energietransitie te laten slagen. Met zonnepanelen kan op een duurzame manier elektriciteit of warmte worden opgewekt. De ruimte om zonne-energie op te wekken is echter beperkt. Gelukkig is hier een oplossing voor: zonnepanelen op water! Samen met onze experts hebben wij een systeem ontwikkeld, waarbij de zonnepanelen dus niet op het land gemonteerd worden, maar op water. Deze zonnepanelen op water dragen bij aan het grootschalig produceren van. Bovendien wordt er nuttig gebruik gemaakt van ongebruikt wateroppervlak en blijft er meer kostbare grond over voor andere doeleinden.

Hoe werken zonnepanelen op water?

U vraagt zich nu vast af hoe deze zonnepanelen op water werken en waarom dit een effectieve manier is om groene energie op te wekken. De zonnepanelen op water drijven op modulaire ‘bootjes’ - bij Profloating ook wel drijvers genoemd. Deze drijvers zijn deel van ons modulaire systeem. Het modulaire design zorgt ervoor dat er op iedere locatie gebouwd kan worden. Maar zoals iedereen weet kan water erg krachtig en onvoorspelbaar zijn.Om deze reden hebben wij bij Profloating een uniek ankersysteem ontwikkeld.Door het gebruik van elastische componenten - voor ieder project op maat gemaakt - verhogen wij de levensduur van onze zonnepanelen op water. Ons systeem bestaat standaard uit 7 onderdelen, wat er voor zorgt dat onze zonnepanelen op water gemakkelijk te installeren zijn. Zo houden we de arbeidskrachten en -kosten zo laag mogelijk!

Efficiënte energieopwekking

Zonnepanelen op water zijn dus een goede oplossing voor ons ruimtegebrek. Dit is niet het enige voordeel, want energie opwekken door middel van zonnepanelen op water zorgt voor een efficiënte manier van energieopwekking. De zonnepanelen op water hebben een koelend effect op de panelen, wat meer stroom genereert. Ook zijn zonnepanelen op water gunstig voor het water. Het voorkomt verdamping en het water klimaat is beter voor de watervegetatie. Hier wordt nog veel onderzoek naar gedaan, en wij nemen hier deel aan. Juist deze jonge markt zorgt voor snelle innovatie en heeft de potentie flink te groeien.

 

 

 

De voordelen van zonnepanelen op water

Het gebruik van zonnepanelen op land heeft al veel voordelen, maar zonnepanelen op water helemaal! Om een duidelijk beeld te schetsen over de talloze voordelen van zonnepanelen op water, hebben we ze voor u op een rijtje gezet:

 

✔️Meerruimte: Drijvende zonnepanelen op water nemen geen kostbare ruimte in. Dit betekent dat er meer ruimte overblijft voor andere belangrijke doeleinden.

✔️Meerenergie: Zon op water levert meer energie op dan zon op land! Zonnepanelen op water zijn daarom zeer efficiënt.

✔️MinderCO2: Fossiele brandstoffen zijn niet meer van deze tijd. Met zonnepanelen op water stoot u aanzienlijk minder CO2 uit.

✔️Vooroplopen:Samen met ons koploper worden in de energietransitie?Wij benaderen onze klanten als partners, omdat wij geloven in duurzame samenwerking.

✔️Bespaar geld: De huidige energietarieven vragen erom na te denken over duurzame alternatieven voor zowel de aarde als de portemonnee.

Welke locaties zijn geschikt voorzonnepanelen op water?

Onze zonnepanelen op water zijn geschikt voor verschillende locaties. We zijn begonnen met het installeren bij de drijvende boerderij in Rotterdam. Hier liggen 170 drijvende zonnepanelen op het water die ervoor zorgen dat de boerderij  is. We installeren ons systeemvoor de zonnepanelen niet alleen op binnenwateren, maar ook op het wateroppervlakte in waterbassins, meren, en hydro dammen. Het liefste grijpen wij elk stukje ‘leegstaand’ water aan voor het plaatsen van zonnepanelen. Vooral locaties waar al veel bedrijvigheid plaatsvindt zijn gunstig voor het installeren van zonnepanelen op water vanwege het vergunningstraject. Bovendien genereren deze zonnepanelen energie om op locatie verbruikt te worden.  

Zonnepanelen op water door Profloating

Bij Profloating helpen wij om de energietransitie te versnellen. Wij geloven dat zonnepanelen op water een unieke oplossing zijn in de zoektocht naar duurzame energiebronnen. Samenmoeten wij de handen ineen slaan om CO2 neutraal te worden en klimaatverandering terug te dringen. Dit is ook waarom wij onze klanten als partners beschouwen en bewust een langdurige samenwerking aangaan voor eenoptimalisatie van de zonnepanelen op water. Hoe meer groene energie we samen kunnen opwekken, hoe beter! Helpt u mee om de energietransitie te versnellen? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Nieuwsgierigheid geprikkeld?

Neem contact op met onze experts voor meer informatie

0174 715 800info@profloating.nl